Jak wybrać najlepszą ofertę Last Minute – co sprawdzić przed rezerwacją z Krok Travel

Colapsar
X
Colapsar

• Filtrar
  • Tiempo
  • Mostrar
Limpiar Todo
nuevos mensajes
  • Jak wybrać najlepszą ofertę Last Minute – co sprawdzić przed rezerwacją z Krok Travel
    Od dłuższego czasu zastanawiam się, jak naprawdę podejść do wyboru oferty Last Minute. Z jednej strony kusi mnie niska cena i możliwość spontanicznego wyjazdu, ale z drugiej wiem, że łatwo można przeoczyć coś ważnego, np. lokalizację hotelu albo ukryte koszty transportu. Wiem, że sporo osób korzystało już z takich ofert i pewnie mają swoje patenty – może warto zwracać uwagę na coś więcej niż tylko ilość gwiazdek czy zdjęcia w katalogu? Co wy sprawdzacie przed rezerwacją, żeby potem nie żałować?

Z mojego doświadczenia najważniejsze jest, żeby nie sugerować się wyłącznie ceną czy pięknymi zdjęciami z folderu. Raz wzięliśmy z rodziną ofertę Last Minute do Grecji i okazało się, że hotel niby 4*, ale w praktyce w pokoju klimatyzacja działała tylko kilka godzin dziennie, a plaża była oddalona o prawie 2 km, mimo że w opisie pisali „blisko morza”. Od tego czasu zawsze patrzę na mapę i sprawdzam lokalizację w Google, żeby wiedzieć, czy faktycznie będziemy w miejscu, które nam odpowiada. Ważne są też warunki wyżywienia – All Inclusive to nie zawsze to samo, czasem oznacza tylko napoje lokalne i bufet, a czasem pełne jedzenie przez cały dzień. Dlatego warto dokładnie doczytać, co jest w cenie. Na stronie Krok Travel jest sporo takich ofert i tam łatwo porównać szczegóły, bo przy każdej ofercie masz info o wyżywieniu, rodzaju pokoju czy transferze – zerknij sobie tu: https://krok-travel.pl/offerts/last-minute/.

U mnie to już nawyk, żeby przed rezerwacją przejść po punktach: lokalizacja, wyżywienie, opinie o hotelu i warunki transportu. To naprawdę oszczędza nerwów.
    Comentario

Ja też mam podobne podejście. Często znajomi łapią promocję, bo cena wygląda super, a potem narzekają, że lot jest w środku nocy albo transfer trwa 4 godziny. Lepiej dwa razy sprawdzić szczegóły i mieć spokojną głowę. Sam kilka razy leciałem Last Minute i tylko wtedy byłem zadowolony, kiedy wcześniej dokładnie poczytałem o miejscu i hotelu.
      Comentario
      Trabajando...
      X
      Exit